Meksika'da yargı reformu kabul edildi: Protestocular senatoyu bastı

Meksika'da, hakimlerin halk oylamasıyla seçilmesini öngören yargı reformu onaylandı. Düzenleme oylanırken yüzlerce göstericin senato binasına girdi. Daha önce hakimler, reforma tepki olarak süresiz grev başlatmıştı. Kuzey Amerika ülkesi Meksika'da, Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador tarafından önerilen yargı reformu kabul edildi.
Hakimlerin halk oylamasıyla seçilmesini öngören reform, yüzlerce göstericinin güvenlik güçlerini aşıp senato binasına girmesine rağmen onaylandı. Yargı reformu, senatoda 41'e karşı 86 oyla kabul edildi.
Mevcut yargı sisteminde yapılan bu büyük değişikliğin yasalaşması için ülkedeki 32 eyaletin en az 17'si tarafından onaylanması gerekiyor.
Reform, Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından yürürlüğe girecek. Meksika'da hakimler, 22 Ağustos'ta, Obrador'un önerdiği yargı reformuna tepki olarak süresiz grev başlatmıştı.
Bu nedenle ülke genelindeki mahkemelerin "acil" davalar dışında 21 Ağustos itibarıyla süresiz olarak askıya alındığı açıklanmıştı.
Hakimlerin grevinin, reform iptal edilene kadar veya Kongre ortak bir karar için yargıyla iletişim kurana kadar süreceği bildirilmişti. Analistler, yargıçlar ve uluslararası gözlemciler, yeni düzenlemenin, mahkemeleri az tecrübeli ve siyasi olarak önyargılı yargıçlarla dolduracağını öne sürüyor.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri