Avustralya'da on binler Gazze için sokaklara döküldü

Avustralya'da on binleri sokağa döken savaş karşıtı protesto gösterisi ikinci gününde devam ediyor. Gösteriler tüm hızıyla devam ederken güvenlik güçleri yeni önlemler alındığını açıkladı. Polis yetkilileri, bunun 2000 yılındaki Dünya Ekonomik Forumu'ndan bu yana Melbourne'deki en büyük güvenlik operasyonu olduğunu belirtti. Victoria Eyalet Polisi, 22 kişinin gözaltına alındığını ve 27 polis memurunun ise yaralandığını duyurdu. Avustralya'da bir savunma fuarı önünde Gazze'deki savaşı protesto eden gösteriler düzenlendi.
Dün polis ve protestocular arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda çok sayıda güvenlik görevlisinin yaralandı.
İsrail'e silah satışını protesto eden gösteriler, bugün ikinci gününe girdi. Protestocular, Uluslararası Kara Kuvvetleri Savunma Fuarı'nın kongre düzenlendiği Melbourne caddelerinde yürüdü.
Polis ise kalabalığın iki yılda bir düzenlenen etkinliğin yakınındaki yollara girmesini önlemek için yeni bariyerler kurdu. Polis yetkilileri, bunun 2000 yılındaki Dünya Ekonomik Forumu'ndan bu yana Melbourne'deki en büyük güvenlik operasyonu olduğunu belirtti. Güvenlik güçleri dün, kalabalığı dağıtmak için plastik mermi ve şok bombaları kullanmıştı.
Gösteriler sırasında onlarca kişi gözaltına alındı. Bazı protestocular polise taş, at gübresi ve şişe fırlattı. Yaklaşık bin 500 kişi dün fuarın önündeki protesto gösterisine katılırken, birçoğu hoparlörlerden Filistin yanlısı sloganlar attı ve savaşı kınayan pankartlar taşıdı. Victoria Eyalet Polisi 22 kişinin gözaltına alındığını ve 27 polis memurunun ise yaralandığını açıkladı. Polis ekiplerinin plastik mermi ve biber gazı da dahil olmak üzere yasaklanması gerektiği öne sürülen silahları kullandığı iddia edildi.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri