Çetelere milyonlar kazandıran sistem: Satılık sınav soruları

Hindistan'ın sınav sistemi kaos içinde, bazı aileler çocuklarının kopya çekmesine yardımcı olmak için binlerce dolar ödüyor. Pek çok aile, çocukları sınavdan kötü puan aldığında özel üniversitelere para dökmektense kanunsuz bir işe para yatırmayı tercih ediyor. Kopya suçlamaları kapsamında aralarında bir polis memurunun da bulunduğu 10'dan fazla kişi hakkında sınavı manipüle etmekten 900 sayfalık bir iddianame hazırlandı. The Wall Street Journal'ın haberine göre, Hindistan'da suç çeteleri öğrencilerin sınavlarda kopya çekmesine yardımcı oluyor.
Özellikle rekabet ortamının son derece yoğun olduğu tıp fakültesi giriş sınavında ciddi hile sorunları yaşanıyor.
Bu yıl, ülkenin birincil test kuruluşu olan Ulusal Test Ajansı (NTA) bir dizi tartışmayla karşı karşıya kaldı. Yılın başlarında, yüzlerce öğrenci, Hindistan'ın başkentinin hemen dışında bulunan bir otel olan Nature Valley Resort'ta bir gece konaklamak üzere otobüslerle getirildi.
Öğrenciler burada, önceden bir göz atmak için yaklaşık 15 bin ila 20 bin dolar ödedikleri sınav kağıdını incelediler. "Hile tatili" diye adlandırılan bu organizasyonu düzenleyen çok sayıda kişi tutuklanırken aralarında bir polis memurunun da bulunduğu 10'dan fazla kişi hakkında sınavı manipüle etmekten 900 sayfalık bir iddianame hazırladı. Hindistan, üniversiteye giriş sınavlarında kopya çekme salgınıyla karşı karşıya.
Orta sınıf aileler, çetelere muazzam miktarlarda para ödeyerek çocuklarının sınavlarda avantaj elde edip daha iyi bir geleceğe sahip olmasını istiyor. Bu yıl ülkedeki öğrencilerden 2,4 milyonu sınava girdi. Gençlerin hayallerindeki mesleğe ulaşması için sınavda başarılı olarak on binde ikilik dilime girmesi gerekiyor. Ülkedeki pek çok kişi, kötü puan alıp özel üniversitelere yüksek miktarlarda ödeme yapmaktansa kanunsuz bir işe tek seferlik para yatırmayı tercih ediyor.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri