İsrail ordusu Batı Şeria'dan elini çekmiyor: Tubas'ta beş Filistinli öldürüldü

Ağustos ayı sonunda işgal altındaki Batı Şeria'ya geniş çaplı baskın başlatan İsrail güçleri, saldırılarına bugün de devam etti. Tubas kentine yönelik hava bombardımanında beş Filistinlinin öldüğü bildirildi. Öte yandan Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta bir evi hedef alan İsrail saldırısında 11 Filistinli hayatını kaybetti. Filistin Kızılayı, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği saldırılarda beş Filistinlinin öldüğünü duyurdu.
İsrail ordusu ise yaptığı açıklamada, bir “terör hücresini” vurduğunu iddia etti.
AFP'ye konuşan Filistin Kızılay sözcüsü Ahmed Cibril, beş kişinin, “İsrail'in Tubas'ta bir grup vatandaşa düzenlediği hava saldırısı sonucu” öldüğünü söyledi .
Hayatını kaybedenlerin, “Tubas'taki Türk devlet hastanesine nakledildiğini” sözlerine ekledi. Filistin Kızılayı'na göre insansız hava aracıyla düzenlenen saldırı, şafak vakti Tubas bölgesindeki bir caminin yakınında meydana geldi.
Ağustos ayı sonunda İsrail, Tubas bölgesi de dahil olmak üzere Batı Şeria'nın kuzeyinde geniş çaplı bir saldırı başlatmış, Filistinli gruplarla çatışmalar yaşanmıştı.
İsrail askerleri bölgeden çekildiğinde, geride geniş çaplı bir yıkım bırakmıştı. Batı Şeria'ya baskın ve saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentini de bir kez daha hedef aldı.
Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusunun, Huzaa Mahallesinde "el-Kara" ailesine ait evi hedef alması sonucu 11 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı. İsrail, 1967'den beri Batı Şeria'yı işgal altında tutuyor.
7 Ekim'de Hamas'ın düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu'nun ardından ise bölgedeki ölümcül saldırılarını arttırdı. Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da en az 698 Filistinli İsrail ordusu ve yerleşimciler tarafından öldürüldü.
İsrailli yetkililere göre aynı dönemde Filistinlilerin saldırılarında aralarında güvenlik güçlerinin de bulunduğu en az 23 İsrailli öldürüldü.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri