Musk’ın serveti yükseliyor: 2027 yılında dünyanın ilk trilyoneri olabilir!

Informa Connect Academy'nin raporuna göre Elon Musk, yıllık ortalama yüzde 110 oranında büyüyen servetiyle 2027 yılına kadar dünyanın ilk trilyoneri olma yolunda ilerliyor. Raporda, Musk dışında yakın gelecekte trilyoner olabilecek başka isimlere de yer verildi. Servet takibi yapan Informa Connect Academy'nin yeni raporuna göre, Elon Musk 2027 yılına kadar dünyanın ilk trilyoneri olabilir. Tesla'nın CEO'su, SpaceX'in kurucusu ve X (eski adıyla Twitter) platformunun sahibi olan Musk, 251 milyar dolarlık servetiyle şu anda dünyanın en zengin kişisi konumunda. Musk’ın yıllık ortalama yüzde 110 oranında büyüyen serveti ile 2027 yılında ilk trilyoner olabileceği öngörüldü. Raporda ayrıca trilyoner olabilecek başka isimlerde yer aldı. İkinci isim, olarak Hindistanlı iş insanı Gautam Adani’nin adı yer aldı. Adani'nin 2028’de trilyoner statüsüne ulaşabileceği öngörülüyor. Ayrıca, teknoloji firması Nvidia'nın CEO'su Jensen Huang ve Endonezyalı enerji ve madencilik devi Prajogo Pangestu'nin de 2028’de trilyoner olabileceği belirtiliyor. LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton'un patronu Bernard Arnault ve Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg'in ise 2030 yılında trilyoner olabilecekleri ifade ediliyor. Şu an trilyon dolar değerine ulaşan dört şirket var.
Microsoft ve Apple’dan sonra dünyanın en değerli üçüncü şirketi olan Nvidia, Mayıs 2023’te trilyon dolarlık şirketler kulübüne katıldı. Nvidia’nın değeri Haziran 2024’te 3 trilyon dolar oldu.
Berkshire Hathaway, Ağustos 2023’te trilyon dolar değerlemeye ulaşan son şirket oldu. Dünyanın ilk trilyonerinin kim olacağı sorusu, dünyanın ilk milyarderi  John D. Rockefeller'dan bu yana kamuoyunun ilgisini çekiyor.
1916 yılında bu ünvana ulaşan Rockefeller,  dünyanın ilk onaylanmış Amerikan doları milyarderidir ve hala tarihin en zengin şahsiyeti unvanını elinde tutmaktadır. Birçok akademisyen muazzam servet birikimini toplumsal bir hastalık olarak görüyor. Bir rapora göre, dünyadaki en zengin yüzde 1’lik kesim, en yoksul yüzde 66’dan daha fazla karbon emisyonuna neden oluyor. X'in sahibi Elon Musk, sahip olduğu platfromda paylaştığı politik görüşleri ile dikkat çekiyor. Musk'ın raporun yayımlanmasından birkaç gün önce yaptığı paylaşım yine tartışmaların odağı oldu. Eski Fox News sunucusu Tucker Carlson ile sağcı podcaster Darryl Cooper arasındaki röportaja "çok ilginç" yorumu yaptı. Cooper röportajda, Nazi Almanyası’nın Yahudileri öldürme niyetinde olmadığını öne sürdü. Musk paylaşımını silse de Beyaz Saray röportajı "tüm Amerikalılara yönelik iğrenç ve sadist bir hakaret" olarak kınadı. ABD'de başkanlık seçimlerinin yaklaştığı bir dönemde yaptığı açıklamalar ve attığı adımlarla gündemde yer alan Musk, daha önce Demokratları desteklese de bu seçimlerde yönünü tamamen Cumhuriyetçilere çevirdiği işaretini verdi.
Musk, 14 Temmuz'da X hesabından yaptığı paylaşımda, suikast girişiminde bulunulan eski Başkan Donald Trump'ı ilk kez açıkça destekledi. Musk, yaptığı siyasi çıkışlarla popülist sağ siyasetin yanında konumlandığına yönelik eleştirilere maruz kalıyor.
Öte yandan Elon Musk, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın seçimleri kazanması halinde hükümetinde görev almaya hazır olduğunu açıkladı.
Trump, 5 Kasım'daki seçimleri kazanması durumunda Elon Musk başkanlığında bir "hükümet verimliliği komisyonu" kuracağını söyledi. Musk da Trump'ın bu açıklaması üzerine X hesabından yaptığı paylaşımda, "Fırsat çıkarsa Amerika'ya hizmet etmeyi dört gözle bekliyorum." ifadesini kullandı.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri