Brezilya'da orman yangını en yüksek seviyede

Brezilya'nın başkenti Brasilia'daki Ulusal Orman'da iki gündür devam eden yangın mücadelesi devam ediyor. Yetkililer yangının dörtte üçünün kontrol altına alındığını bildirdi. Yangında 5 bin 600 hektarlık ormanlık alanının yaklaşık yüzde 20'si küle döndü. Brezilya, orman yangınlarıyla mücadele ediyor.
Başkent Brasilia'daki Ulusal Orman’da iki gündür devam eden yangının dün akşam saatlerinde büyük bir kısmının kontrol altına alındığı belirtildi. 
Brasilia Ulusal Ormanı, kentin tatlı suyunun yüzde 70'inin kaynağı olan pınarları koruyan 5 bin 600 hektarlık ormanlık alana yayılan bir koruma alanıdır. Ormanın yönetiminden sorumlu Fabio dos Santos Miranda, çevredekiler tarafından yangının başladığı bölgede üç şüpheli görüldüğünü aktardı.
Miranda, "Dört yangından üçünü söndürdük. Yangının gün sonuna kadar kontrol altına alınacağını umuyoruz. Bunun bir çevre suçu olduğundan eminiz ancak kasıtlı olup olmadığını henüz teyit etmedik" dedi. İtfaiyeciler, orman yangınını kontrol altına alarak çevredeki çiftçilerin arazilerine yayılmasını engellemek için mücadele etti. 
İtfaiyeci Binbaşı Godoy, “Meyve bahçelerini korumak için çalışıyoruz ancak rüzgâr yangını arazilere doğru savuruyor ve kıvılcımlar uzun bir yol kat ediyor” dedi. Hükümetin verilerine göre, Amazon'da yaşanan rekor kuraklık ağustos ayında gerçekleşti.
Yağmur ormanlarında çıkan yangınlar 2010 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Geçtiğimiz sene, yağmurların geç yağması ve El Nino olarak bilinen hava modelinin iklim değişikliği nedeniyle aşırı güçlenmesi yağmur ormanlarını bu yılki yangınlara karşı savunmasız bıraktı.
Yangında 5 bin 600 hektarlık ormanlık alanının yaklaşık yüzde 20'si küle döndü.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri