Hamsi, palamutu kıskandı: Balık bolluğu fiyatları nasıl etkiledi? (Güncel balık fiyatları: Palamut, hamsi, istavrit, çipura...)

Balık çarşılarında hareketlilik artarken, fiyatlarda ciddi düşüş kaydedildi. Bu sezon palamut bolluğu balıkçıları sevindirirken, hamsi de erkenden tezgahlardaki yerini aldı. İşte güncel balık fiyatları... Türkiye'de av yasağının bitmesiyle balık çarşıları hareketlendi. 1 Eylül itibarıyla balıkçılar "Vira bismillah" dedi. İlk günlerde ağlara en çok takılan balık palamut oldu.
Palamut bolluğu yaşanırken, hamsi de tezgahlarda yerini almaya başladı. Balıkçılar, palamudun bol olduğu dönemde hamsinin ilk kez bu kadar erken kendini göstermeye başladığını söyledi. Buna rağmen eylülün ilk haftasında tezgahların gözdesi palamut oldu. Palamudun adet fiyatı geçen haftaki 250 lira seviyesinden 100 liraya kadar indi. Bazı bölgelerde 70 lirayı gördüğü bildirildi. Hamsinin kilosu 400 liradan 200 liraya indi. Bazı bölgelerdeki balık tezgahlarında hamsinin kilosu 150 lirayı gördü. Levrek ve çipurada adet fiyatı 250 liradan 200 liraya geriledi. İstavrit de 400 liradan 200 liraya kadar indi.
Eylül ayının ortalarına doğru balık fiyatlarında daha fazla düşüş olması bekleniyor.
Haber Kaynağı : NTV Ekonomi Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri