ABD'de yeni skandal! Trump'tan askeri mezarlıkta seçim kampanyası

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Arlington'daki askeri mezarlıkta anma törenine katıldı. ABD yasalarına göre seçim kampanyası yapmanın yasak olduğu mezarlıkta Trump'ın ekibi tarafından çekim yapılması ortalığı karıştırdı. Trump'ın ekibinin tüm uyarılara rağmen tören alanına kameralarla giriş yaptığı ve görevlilerle tartışma yaşadığı öne sürüldü. Trump'ın kampanya ekibi iddialarla ilgili savunmada bulundu. ABD'de kasım ayı yaklaşırken seçim yarışı kızışmaya devam ediyor.
İki aday arasındaki fark kapanırken, Cumhuriyetçi parti adayı eski ABD Başkanı Donald Trump yine tartışma yaratacak bir harekette bulundu. Trump, 3 yıl önce Afganistan'daki patlamada hayatını kaybeden 13 ABD askerinin mezarının bulunduğu Arlington şehrindeki askeri mezarlıktaki anma törenine katıldı.
Törenden önce Trump'ın ekibine askeri mezarlıkta yasalara göre kampanya faaliyetlerinin yasak olduğu ve sadece anma aktivitelerine izin verildiği iletildi. İddiaya göre Trump bu yasayı dinlemedi. Afganistan'da ölen askerlerin mezarlarının bulunduğu kısma geçilirken basının ve kameraların buraya alınmayacağı açıklandı. Ancak iddiaya göre Trump'ın ekibi mezarlık görevlileri ile tartıştı.
Görevlilerin uyarılarına karşın mezarlığa kameralar soktukları ve Trump ile çekim yaptıkları öne sürüldü. Mezarlıkta yakınları gömülü olan bazı kişiler de Trump'ı eleştirdi. Babası da Arlington'daki askeri mezarlıkta gömülü olan emekli general Paul Eaton, "Bu kadar iğrenç bir şey görmedim. Federal bir tesiste herhangi bir siyasi faaliyette bulunmak tamamen uygunsuzdur. Benim açımdan, askerlerimizin mezarlarının olduğu bir mezarlıkta herhangi bir çıkarcı faaliyette bulunmak ahlaksızlıktır" diye konuştu. Trump'ın kampanya ekibi ise iddialarla ilgili savunmada bulunuyor.
Kampanya sözcüsü Steve Cheung mezarlık görevlilerini suçlarken personelin haksız yere fiziksel temas başlattığını öne sürdü. Ancak görüntülerin Cumhuriyetçi Parti'nin TikTok'taki kampanya hesabından yayınlanması tartışmaları kızıştırdı.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri