Bangladeş'de sel felaketi: 4,5 milyon insan etkilendi

Bangladeş'te Afet Yönetimi ve Yardım Bakanlığı cuma günü yaptığı açıklamada, en az 13 kişinin öldüğünü ve şiddetli yağışların tetiklediği sellerden 4,5 milyon kişinin etkilendiğini duyurdu. Yüzlerce nehrin geçtiği 170 milyon nüfuslu Bangladeş, son yıllarda sık sık sel felaketlerine sahne oluyor. Sel felaketinde en az 13 kişinin öldüğü ve şiddetli yağışlardan 4,5 milyon kişinin etkilendiği açıklandı. Küresel İklim Risk Endeksi'ne göre afetlere ve iklim değişikliğine karşı en savunmasız ülkeler arasında yer alıyor. Afet Bakanlığı'ndan cuma günü yayınlanan bir bültende şöyle denildi: ”4,5 milyon insan etkilendi ve ülke genelinde 13 kişi hayatını kaybetti.” Bültene göre yaklaşık 190 bin kişi de acil yardım barınaklarına götürüldü.
Bültende, ülkenin 64 bölgesinden 11'inin selden etkilendiği belirtildi. Ana liman kenti Chittagong'un yaklaşık 100 kilometre kuzeybatısındaki Feni en kötü etkilenen yer oldu.
Feni'de AFP'ye konuşan 35 yaşındaki kurtarma gönüllüsü Zahed Hossain Bhuiya, “Burada durum felaket. Kurtarabildiğimiz kadar çok insanı kurtarmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri