Trump, Taylor Swift'in kendisini desteklediğini öne sürdü: Yapay zeka görselleri gündemde

ABD'nin Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Taylor Swift'in sahte yapay zeka görüntülerini yayınlayarak, şarkıcının kendisini desteklediğini ima etti. Eski ABD Başkanı Donald Trump, ABD seçimlerinde şarkıcı Taylor Swift'in kendisini desteklediğini öne sürdü.
Taylor Swift, bu seçim döneminde henüz hiçbir başkanlık adayını desteklemedi ancak Trump, şarkıcının desteğini kabul ettiğini söylüyor. Truth Social adlı hesap, bazıları yapay zeka tarafından oluşturulmuş gibi görünen bir dizi Taylor Swift görseli paylaştı. Görsellerde Swift, Trump'ı destekliyormuş gibi görünüyor. Trump, bu paylaşıma "Kabul ediyorum!" yanıtını verdi.
Yapay zeka tarafından yaratılan fotoğraflardan birinde şarkıcı, "Taylor sizden Donald Trump'a oy vermenizi istiyor" yazısıyla Sam Amca (Uncle Sam) olarak tasvir ediliyor.
Diğer fotoğraflarda ise Swift hayranları "Swifties for Trump" tişörtleri giyiyor. Bu paylaşım, Trump'ı yanlış bilgi yaymakla suçlayan "Swifties" olarak bilinen Swift hayranlarının tepkisine yol açtı. 
Şarkıcı, 2024 seçimlerinde hangi adayı desteklediğini henüz açıklamadı. Başkan Joe Biden başkanlık yarışından çekilip Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i destekledikten hemen sonra, Swift'in hayranlarından oluşan büyük bir grup, şarkıcıyla bağlantısı olmayan "Swifties for Kamala" adlı bir topluluk oluşturdu.
Swift, 2020'de Biden ve Harris'i adaylık yarışında destekledi. Kariyerinin ilk yılllarında siyasetle ilgili görüşlerini açıklamayan Swift, son yıllarda Demokrat Parti adaylarını destekliyor. Öte yandan, Taylor Swift'in Viyana konserleri terör tehdidi nedeniyle iptal edilmişti.
Londra'da yaklaşık 92 bin kişiye konser veren şarkıcı, iptal edilen konserleri hakkında konuşmadı ve sahneye, dünyaca ünlü bir şarkıcıyı davet etti.
HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri