Su altında 3 bin yıllık heykel! Yapan kişinin parmak izlerini taşıyor

İtalya'daki volkanik bir gölün dibinde, tamamlanmamış 3 bin yıllık bir kadın heykeli bulundu. Eseri yapan kişinin parmak izlerini taşıyan heykelin bölgede bulunan antik bir köyde ritüel amaçlı kullanıldığı düşünülüyor. İtalya'nın merkezindeki Bolsena Gölü'nde, antik bir tanrıçayı tasvir ettiği düşünülen 3 bin yıllık kil heykel bulundu.
Arkeologlar, nesnenin muhtemelen dua edilebilmek için yapılmış bir adak heykelciği olduğunu düşünüyor. İtalya Kültür Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre kadın görünümüne sahip heykel, eseri yapan kişinin parmak izlerini taşıyor.
Heykelin fiziksel özellikleri kaba bir şekilde tamamlanmış, ancak bir tür giysi giydiğini düşündüren bir kumaş deseni görülüyor. Gölün doğu yakasında, M.Ö. 10. veya 9. yüzyılda inşa edilen ve daha sonra sular altında kalan bir Demir Çağı köyünün kalıntıları olduğu düşünülen su altındaki Gran Carro arkeolojik alanı yer alıyor.
Yaklaşık 15 santimetre uzunluğundaki kil heykelcik, batık alandaki bir konutun kalıntılarında bulundu. Arkeologlar, "Bu, türünün tek örneği, sıra dışı bir keşif. Güney Etruria'da çok az bilinen erken Demir Çağı'ndaki günlük yaşamın yönlerini gösteriyor" açıklamasında bulundu.
Bilim insanları antik köyün, sismik faaliyetler nedeniyle batması sonucu sular altında kaldığını düşünüyor.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri