Hindistan'da hastaneler kapanıyor: Doktorlar, tecavüze uğrayıp öldürülen meslektaşları için eylemde

Hindistan'da bir stajyer tıp öğrencisi uğradığı cinsel saldırının ardından öldürüldü. Ülke genelinde doktorlar, meslektaşlarının tecavüze uğraması ve öldürülmesini protesto etmek için greve gitti. Hintli sağlık görevlileri günlerdir süren protestolarda ülke çapında hastaneleri kapatma çağrısında bulundu. Bu, en az on yıldır yapılan en büyük grev olacak. Hindistan'da bir stajyer doktorun tecavüze uğrayıp öldürülmesinin yol açtığı öfke dinmiyor.
Ülkeyi sarsan protestolar devam ederken sağlık görevlileri hastane hizmetlerinin son zamanlardaki en kapsamlı şekilde kapatılması çağrısında bulundu. Ülkenin en büyük sağlık çalışanları topluluğu olan Hindistan Tabipler Birliği, cumartesi sabahından itibaren temel hizmetler hariç olmak üzere hastanelerdeki çoğu bölümün 24 saat boyunca kapatılacağını duyurdu. 
Bu kapanma, en az on yıldır yapılan en büyük grev olacak. Doktorlar, yaşanan cinayetin uygun koruma ve imkanlardan yoksun bırakılan sağlık çalışanlarının ne kadar savunmasız olduğuna işaret ettiğini söylüyor. Geçtiğimiz hafta, Batı Bengal eyaletindeki devlet hastanesinde 36 saatlik mesainin ardından dinlenme alanı olmadığı için seminer odasında uyuyan stajyer doktorun cinsel saldırıya uğradıktan sonra öldürülmesi ülkede protesto gösterilerine neden oldu. Bu olay, doktorlar arasında ülke çapında protesto gösterilerine yol açarken, 2012 yılında Yeni Delhi'de hareket halindeki bir otobüste 23 yaşındaki bir öğrencinin uğradığı toplu tecavüz ve cinayet vakasını akıllara getirdi.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri