Gazze'nin çocuk kurbanları: Savaş, hastalık ve çaresizlik

Birçok Gazzeli çocuk, İsrail ve Hamas arasındaki devam eden savaşın yanı sıra bölgede yayılan cilt enfeksiyonlarıyla baş ediyor. Gazze Şeridi'nde artan ilaç kıtlığı ve art arda hizmet dışı kalan hastanelerle birlikte hepatit ve çocuk felci gibi hastalıklar hızla yayılıyor. Çöken atık yönetim sistemi ve temiz su eksikliği, vahim koşulları daha da kötüleştiriyor. Sayısız Gazzeli çocukla beraber, üç yaşındaki Yasmine Al-Shanbari, sadece savaşın karmaşasıyla değil aynı zamanda zayıflatıcı bir cilt hastalığıyla da boğuşuyor.
Şeridin geneline ilaç kıtlığı hakim ve kuşatma altındaki bölgede hastaneler zar zor işliyor.
Üç yaşındaki Yasmine, yüzünü kaplayan kırmızı ve kaşıntılı lekelerle mücadele eden çocuklardan sadece biri.
Babası Ahmed Al-Shanbari, Cibaliye Mülteci Kampı'nda kalabalık ve harap bir okulda sığınırken bu durumu çözme konusunda yetersizliklerle boğuşuyor. İsrail ve Hamas arasında on aydır süren çatışma Gazze Şeridi'ni felç etti.
Bölgedeki yerleşim birimleri temiz su, yeterli tıbbi yardım veya uygun atık yönetimi olmadan yaşama tutunmaya çalışıyor. Kemal Advan Hastanesi'ndeki Doktor Wissam al-Sakani'ye göre, cilt hastalıklarının ötesinde hepatit ve çocuk felci gibi diğer hastalıklar da şeritteki çocukları etkiliyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), kronik su kıtlığı ve atık yönetim sistemlerinin çökmesi nedeniyle Gazze'de daha fazla bulaşıcı hastalık salgını riskinin yüksek olduğu konusunda uyardı.
İsrail, insani yardımlardaki gecikmelerinden sorumlu olduğunu reddederek dağıtım sorunlarını BM kuruluşlarına atfediyor. Bir diğer çocuk kurbanı olan iki yaşındaki Ammar al-Mashharawi'nin vücudu ateşli kırmızı döküntülerle kaplı.
Babası küçük çocuğun Kemal Advan Hastanesi'nde tıbbi tedavi alabilmesi için mücadele ediyor. Sağlık çadırlarında çalışan Filistinli doktorlar, kısıtlı imkanlarla çocukları tedavi etmeye çalışıyor.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri