Yüz binde bir görülüyor! Albino sincap sokakta koşarken görüntülendi

Doğada son derece nadir görülen albino sincaplar, tamamen beyaz kürkleriyle dikkat çekiyor. Geçtiğimiz günlerde Güney Galler'de dolaşan nadir bir beyaz sincap görüntülendi. Kırmızı gözlü sincabın, pigment eksikliğine yol açan genetik bir mutasyona bağlı bir durum olan albino olduğu düşünülüyor. Güney Galler'deki Caerphilly'de sokaklarda dolaşan nadir bir beyaz sincap görüntülendi.
Yüz binde bir görülen beyaz sincap, kalabalık bir şehir merkezindeki caddede kırıntıları kemirirken görüldü.
Albino sincabın birkaç haftadır Ystrad Mynach sokaklarında dolaştığı ve komşuların onu gördüklerine dair hikayeler anlattığı söyleniyordu. Maria Smith isimli kadın, hafta sonu kasaba kütüphanesinin dışında bu zor bulunan kemirgeni gördüğünde fotoğrafını çekmeyi başardı.
Fotoğrafı sosyal medyada paylaşırken altına "sonunda" notunu düştü.
Kırmızı gözlü sincabın, pigment eksikliğine yol açan genetik bir mutasyona bağlı bir durum olan albino olduğu düşünülüyor. Yaban hayatı uzmanları her 100 bin sincaptan birinin albino olduğunu söylüyor. İngiltere'de ise sadece 50 tane albino sincap olduğu varsayılıyor. Yırtıcı hayvanların az olduğu parklar, oyun alanları ve mezarlıklar gibi halka açık yerlerde yaşadıkları düşünülüyor.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri