Trump'ın mitinginde silahlı saldırı: Kulağından yaralandı

Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın, Pensilvanya Eyaleti'ndeki mitingi sırasında ateş açıldı.
Trump gizli servis ajanları ve polis tarafından uzaklaştırıldı. Araca bindirilerek hastaneye götürülen Trump'ın kulağında bir kanama olduğu görüldü. ABD basınına göre, bir kişi hayatını kaybederken, saldırgan öldürüldü. Pensilvanya Eyaleti'ndeki mitingi sırasında kürsüde konuşma yapan başkan adayı Donald Trump, silah sesleriyle yere düştü.
TRUMP'A SALDIRI ANI Ardından korumaları Trump'ın etrafını sararak güvenlik çemberi oluşturdu. Korumalarının omzuna tutunarak aracına binen Trump, yumruğunu havaya kaldırarak, mitingini takip etmeye gelenlere "iyiyim" mesajı verdi. Saldırı sonrası Donald Trump'ın kulağının kanadığı görüldü. Donald Trump'ın sözcüsü Steven Cheung,, sağlık durumunun iyi olduğunu ve yerel bir sağlık merkezinde kontrollerinin yapıldığını açıkladı.
Sözcü Cheung, "Başkan Trump, bu iğrenç eylem sırasında hızlı davranan korumalara ve ilk müdahale ekiplerine teşekkür ediyor. Durumu iyi ve yerel bir tıbbi tesiste kontrol ediliyor. Daha fazla ayrıntı gelecek." ifadesini paylaştı. ABD basınında yer alan haberlere göre bir izleyici hayatını kaybederken, saldırgan öldürüldü. Beyaz Saray olayın ardından açıklama yaparak ABD Başkanı Joe Biden'ın konuyla ilgili bilgilendirildiğini belirtti.
ABD gizli servisi ise soruşturma açıldığını duyurdu. Trump'ın güvende olduğu bilgisini paylaştı.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri