Yeni trend soğuk ülkeler! Küresel ısınma tercihleri değiştirdi

Küresel ısınmayla birlikte "Çöl sıcakları" artık neredeyse yeni normal haline geldi. Bu durum turizm trendlerinde de değişikliğe yol açtı. Son yıllarda daha serin yaz tatilleri için birçok turist Kuzey ülkelerini tercih ediyor. Küresel ısınma, son yıllarda turizm alışkanlıklarında da değişime yol açtı. Giderek artan sayıda turist, güney Avrupa sıcaklarından kaçıp, daha serin tatiller için kuzey ülkelerine gitmeye başladı. Resmi istatistiklere göre, 2023'te turist sayısı Norveç'te yüzde 22, İsveç'teyse yüzde 11 arttı. Turizm şirketlerine göre bunun nedenlerinden biri de, artan sıcaklıklar. Almanya'da yapılan bir anket, beş kişiden ikisinin güney Avrupa'nın sıcağı nedeniyle seyahat alışkanlıklarını değiştirmeyi, farklı mevsimleri veya daha serin yerleri tercih etmeyi planladığını ortaya çıkardı.
Kimileri için kalabalık Akdeniz sahilleri, orman yangınlarına neden olan sıcak hava dalgaları geride kaldı. Yeni trendde, kuzey ülkelerindeki göller ve fiyortlarda yüzmenin yanı sıra dağ yürüyüşleri ön planda.
Birleşmiş Milletler iklim uzmanlarına göre, aşırı sıcak olaylarının sıklığı ve yoğunluğu 1950'den bu yana artış gösteriyor.
Üstelik küresel ısınmayla birlikte de bu durum devam edecek. Uzmanlar 2050 yılına gelindiğinde, Avrupa nüfusunun yarısının yaz aylarında yüksek riskli sıcaklıkla karşı karşıya kalacağını, bunun da sıcağa bağlı ölümleri iki veya üç katına çıkarabileceğini belirtiyor.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri