Fransa'da aşırı sağ korkusu: Erken genel seçimin ilk turu başladı

Fransa, erken genel seçimin ilk turu için bugün sandık başına gidiyor. Anketlerde birinci olan Aşırı sağcı Ulusal Birlik partisi Fransa halkında endişelere yol açtı. İlk turu bugün başlayan seçimin ikinci turu 7 Temmuz'da yapılacak. Fransa erken genel seçimin ilk turu için sandık başına gidiyor. Fransa'da oy verme işlemi başladı. 
Ancak daha önceki yıllarda da olduğu gibi seçimlere katılım düşük kalabilir. Anketler ülkede, aşırı sağ bloğun birinci çıkacağını gösteriyor.
Yine anketlere göre ikinci sırayı 5 partiden oluşan sol bloğun alması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u destekleyen merkez blok ise son yapılan anketlerde üçüncü sırada yer alıyor. Seçimin ikinci turu ise 7 Temmuz Pazar günü gerçekleşecek. Parlamentoda 289 sandalyeyi aşan ittifak mutlak çoğunluğu kazanmış olacak. Aşırı sağ bloğun kazanması halinde 28 yaşındaki Jordan Bardella Fransa'nın yeni başbakanı olabilir. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde uğradığı yenilgi sonrası aldığı Meclis'i feshetme kararı almış ve erken seçim ilan etmişti.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri