Kenya'da vergi zammı protestoları: Parlamento binası ateşe verildi, en az 10 kişi öldü

Kenya'da vergi zammını içeren yasaya karşı büyüyüyen protestolarda, parlamento binası ateşe verildi. En az 10 kişinin açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği bildirildi. Kenya'da vergi zammıa karşı protestolar, tasarının parlamentodan geçmesinin ardından şiddetlendi. 
Reuters haber ajansı, en az 10 kişinin açılan ateş sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi. Çounlukla Z kuşağının liderlik ettiği eylemler geçen hafta başladı.
Doğu Afrika ülkesinde vergi zammını öngören "2024 Finans Tasarısı"na karşı çıkan göstericiler, ülkenin farklı şehirlerinde bugün de devam etti. Protestocular bugün başkent Nairobi'deki parlamento barikatını aşıp yerleşkeye girdi ve  polı̇slerı̇ kovaladığı ifade edildi. Haber ajansları, parlamento bı̇nasının ateşe verildiğini bildirdi.
Bir sağlık görevlisi, Nairobi'de açılan ateş sonucu en az 50  kişinin yaralandığını söyledi. Polis, protestoculara göz yaşartıcı gaz ve plastik mermilerle müdahale etti.
Ancak daha sonra polisin gerçek mermi kullandığı  aktarıldı. Öte yandan KTN haber kanalı, protestoları yayınladığı için yetkililer tarafından kapatılmakla tehdit edildiklerini duyurdu.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri