Yunanistan'da orman yangınları: 45 noktada alevlerle mücadele

Komşu Yunanistan da alevlerle mücadele diyor. En az 45 noktada çıkan orman rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. İtfaiye ekipleri yangınlara müdahale ederken bir kişi hayatını kaybetti. Komşu Yunanistan orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Ülkenin güneyinde başlayan yangınlar insanları da tehdit etmeye başladı. Alevlerle mücadelede itfaiye ekiplerine yardım eden 55 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetti. Orman yangınları Mora Yarımadası'nda da etkili oluyor. Yetkililer, ülke çapında 45 noktada yangın çıktığı ve bazı bölgelerde hızı saatte 95 kilometreye çıkan rüzgar nedeniyle müdahalenin zorlaştığını açıkladı. Alevlerle mücadeleye havadan da destek verildi. Çok sayıda yangın söndürme uçağı ve helikopter devreye girdi.
Çok sayıda yerleşim yeri önlem amaçlı tahliye edildi. Başkent Atina yakınlarındaki bir sahil beldesinde çıkan yangınsa kontrol altına alındı. 
İtfaiye ekipleri rüzgar ve yüksek sıcaklık nedeniyle birçok noktada uyarı yaptı. Bazı bölgelerde hava sıcaklık 40 derecenin üzerine çıktı. Yunanistan'da geçen yıl çıkan orman yangınlarında 20 kişi hayatını kaybetmişti.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri