Rusya-Ukrayna savaşının seyrini değiştirecek! 150 kilo patlayıcı yüklü "ölümcül kamikaze"

Ukrayna, Rusya'nın Karadeniz filosunun kalbine korku salacak ölümcül yeni drone bot setini tanıttı. Kamikaze Stalker 5.0, 600 kilometre menzile sahip ve deniz üzerinde 75 kilometre hızla ilerleyebiliyor. Ukrayna ordusunun son zamanlarda denizde yürüttüğü drone saldırıları, savaşın seyrini değiştirebilir. Bu çabalar, daha önceden kapanan deniz koridorlarını açarak Ukrayna'nın ekonomik anlamda da hayatta kalabilmesi için büyük önem taşıyor. Ukrayna, Rusya'nın Karadeniz filosuna karşı yıkıcı etki yaratmak için kullanmayı planladığı ölümcül yeni drone bot setini tanıttı.
"Kamikaze Stalker 5.0" aracı, 600 kilometre menzile sahip ve 60 beygir gücündeki sürat teknesi motoru sayesinde deniz üzerinde 75 kilometre/saat hıza ulaşabiliyor.
Ukraynalı yetkililer, 150 kilograma kadar patlayıcı yük taşıyabilen insansız geminin ayrıntılarını ilk olarak Karadeniz Güvenlik Forumu'nda kamuoyuna açıkladı. Yetkililer, füzenin 5 metre uzunluğunda ve 1,2 metre genişliğinde olduğunu ve işgal altındaki Kırım ile Rusya ana karası arasındaki Kerç köprüsünü hedef alacak yeterli menzile sahip olduğunu söyledi.
Starlink uydu interneti ile desteklenen teknenin drone'u, operatörüne canlı video geri bildirimi gönderebiliyor.
Tekne aynı zamanda ulaşılması zor yerlere yiyecek, su, askeri ve tıbbi malzeme taşıyabiliyor; ayrıca keşif ve kıyı devriyeleri için de kullanılıyor.
Bu durum, denizcilere teknelerle ikmal yapmanın giderek zorlaştığı Dnipro Nehri'nin sağ kıyısındaki Ukrayna kuvvetlerine yardım etmede önemli bir rol oynayabilir. Ukrayna'nın Rus işgalini püskürtmeye yönelik çabalarının ana başarılarından biri, hızla gelişen deniz droneları oldu.
Ukrayna'nın SBU güvenlik servisleri ve HUR askeri istihbarat teşkilatının en iyi savaş gemilerini batırmak için farklı insansız araçları kullanmasının ardından Rus donanması Karadeniz'den kaçmak zorunda kaldı.
Mart ayında, Putin'in en modern savaş gemilerinden biri olan ve ancak 2022'de hizmete giren 65 milyon dolarlık Sergey Kotov'un, işgal altındaki Kırım'daki Feodosya yakınlarında bir kamikaze deniz uçağı saldırısıyla vurulduğu bildirildi. Bu saldırıdan bir ay önce, Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından paylaşılan görüntüler, insansız deniz araçlarının 55 milyon euro değerindeki Karadeniz füze gemisi Ivanovets'i nasıl batırdığını gösteriyordu.
Bu çabalar, Ukrayna'nın, ülkenin ekonomik anlamda hayatta kalabilmesi için hayati önem taşıyan tahıl nakliye koridorunu yeniden açmasına olanak tanıdı.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri