Yeryüzündeki cehennem! 2 bin mahkum acımasız cezaevine nakledildi

El Salvador'da 2 bin tutuklu ülkenin en büyük hapishanesine nakledildi. Mahkumların sevki sırasında ortaya dikkat çeken görüntüler çıktı. Tutuklular, Amerika kıtasının en büyük hapishanesi olarak tanımlanan 40 bin kişilik mega hapishaneye nakledildi. Burada mahkumiyetini sürdüren mahkumlar zor koşullar altında tutukluluklarını sürdürüyor. Dünyanın en büyük hapishanelerin ev sahipliği yapan El Salvador'da çete üyesi olmakla suçlanan 2 bin tutuklu, çeşitli cezaevlerinden ülkenin mega hapishanesine nakledildi.
Haber: Derya Altay Yüzlerce tutuklu avluda elleri başlarının üzerinde konumlandırılmış halde yere oturturuldu. Tutukluların sadece iç çamaşırlarıyla oturduğu ve ayaklarının zincirlenmiş olduğu dikkat çekti. Tutukluların gönderildiği dev cezaevinin kapasitesi 40 bini buluyor. Devasa cezaevi kompleksi 410 dönümlük bir alanı kaplıyor.
Çetelere karşı mücadele amacıyla inşa edilen ve Amerika kıtasının en büyük hapishanesi olduğu belirtilen "Terör Muhafaza Merkezi" Devlet Başkanı Bukele tarafından açılmıştı. Hapishane gece gündüz 600 asker ve 250 polis tarafından korunuyor.
Buradaki tutukluların kullandığı demir yataklarda minder ve yastık bulunmuyor.
Devlet başkanı Nayib Bukele inşa ettirdiği bu cezaevini ülkesinin çetelerle mücadelesinin sembolü olarak görüyor. 2022'de suç çetelerine atfedilen cinayet dalgasının ardından 80 bin kişi gözaltına alınmış ve görülmemiş büyüklükte bir hapishane inşa edilmesine karar verilmişti.
El Salvador dünyada suç oranının en yüksek olduğu ülkelerden. Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin 2019'da iktidara gelmesiyle ülkede cinayet oranlarında ciddi bir düşüş yaşandı.
Bukele bu durumu çetelere karşı aldığı önlemlere bağlıyor. El Salvador hükümetinin çetelere karşı yürüttüğü savaşın bir parçası olarak, şüphelilerin topluca tutuklanması insan hakları örgütleri tarafından sert bir dille eleştiriliyor.
Bazı şüphelilerin hiçbir suç yöneltilmeden hapishanede tutulduklarına dikkat çekiliyor.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri