Meksika'nın en kanlı seçimi: Halk silahların gölgesinde sandık başında

Meksika'da bugün seçim var. Halk devlet başkanın seçmek için sandığa gidiyor. Ancak seçim öncesi yaşanan suikastler nedeniyle şimdiden ülkenin en kanlı seçimi haline gelmiş durumda. Seçimleri kazanacak adayın tek turda belli olacağı Meksika'da 99 milyonu aşkın seçmen, yeni devlet başkanını belirlemek için oy kullanacak. Seçmenler, devlet başkanının yanı sıra 500 milletvekili, 128 senatör, federal ve yerel düzeyde 20 bin 708 pozisyon için tercihte bulunacak. Başkanlık yarışının favorileri olarak 2 kadın aday gösteriliyor. Bunlar Eski Mexico Belediye Başkanı Claudia Sheinbaum ile eski Hidalgo Belediye Başkanı  Xochitl Galvez. 2 isimden birisi seçimi kazandığı takdirde Meksika tarihinde ilk kez bir kadın devlet başkanı koltuğuna oturacak. Seçimde öne çıkan bir diğer konuysa siyasetçilere yönelik düzenlenen suikastler. Tam 37 siyasetçi düzenlenen suikastler sonucu hayatını kaybetti.
Böylelikle 2024 seçimleri, ülkenin şimdiye kadarki en kanlı seçimleri olarak kayıtlara geçti. Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador ve eşi Beatriz Gutierrez Muller, başkent Mexico City'de oylarını kullandı. 
Anket şirketlerinin son araştırmalarına göre, Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un da desteklediği 61 yaşındaki Sheinbaum, seçimin favorisi olarak gösteriliyor.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri