Ünlü milyarder Titanik enkazına dalacak! Titan faciası bile engelleyemedi

Titan denizaltısı, geçtiğimiz yıl Titanik batığına dalışı sırasında patlayarak beş yolcusunun ölümüne neden oldu. Trajik kazanın ardından OceanGate şirketi batığa düzenlediği turları sonlandırarak soruşturma sürecine girdi. Kazadan yaklaşık bir yıl sonra, ünlü emlak milyarderi Larry Connor, güvenli bir yolculuk olduğunu kanıtlamak için denizaltıyla Titanik enkazına dalacağını duyurdu. Ünlü milyarder kazanın yaşandığı Titan denizaltısı için "zımbırtı" tanımlamasını kullandı. Geçtiğimiz yıl, OceanGate şirketi tarafından tasarlanan Titan denizaltısı, beş kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan trajik bir kazanın ardından tüm dünyanın gündemine oturdu.
Titan denizaltısının patlamasından yaklaşık bir yıl sonra ünlü emlak milyarderi Larry Connor, güvenli bir yolculuk olduğunu kanıtlamak için bir denizaltıyla Titanik enkazına gideceğini duyurdu. Denizaltı üreten bir şirket olan Triton'un yeni bir denizaltısı, gayrimenkul yatırımcısı Larry Connor ve şirketin CEO'sunu ikonik Titanik enkazını ziyaret etmek için okyanusun derinliklerine götürecek. Triton'un kurucu ortağı ve CEO'su Patrick Lahey The Wall Street Journal gazetesine, "Biliyorsunuz, yapmamız gereken şey, Titanik seviyesindeki derinliklere tekrar tekrar ve güvenli bir şekilde dalabilen bir denizaltı inşa etmek. Bunun yapılabildiğini ve Titan'ın bir zımbırtı olduğunu dünyaya göstermek istiyorum" diye konuştu. Lahey ayrıca, denizaltının Titanik enkazına giderken patlamasının Triton'un araçlarına olan ilgi üzerinde "caydırıcı bir etki" yarattığını söyledi.
Patlama okyanusun derinliklerini keşfetmeyi biraz yavaşlatmış olsa da şirketin müşterisi olan milyarder Connor, OceanGate felaketinden günler sonra yeni bir projeye başlamak istedi. Connor yeni keşif projesi hakkında, "Dünya çapındaki insanlara, okyanusun son derece güçlü olmasına rağmen harika, keyifli olabileceğini ve doğru şekilde giderseniz gerçekten hayat değiştirebileceğini göstermek istiyorum" diye konuştu. Titan denizaltısı, turistleri Kuzey Atlantik Okyanusu'nun altında bulunan Titanik enkazına götürmek için tasarlanmıştı.
Enkaza inişi sırasında patlayarak İngiliz girişimci Hamish Harding, Pakistanlı yatırımcı Shahzada Dawood ve oğlu Suleman, Fransız dalgıç Paul-Henri Nargeolet ve OceanGate CEO'su Stockton Rush'ın ölümüne neden oldu. Patlamayla ilgili soruşturma hala devam ediyor ancak OceanGate'in eski Deniz Operasyonları Müdürü David Lochridge, patlamadan önce güvenlik endişelerini dile getirmişti.
2018'de açılan bir davada Lochridge, gövdenin tasarımı ve test edilmesiyle ilgili endişelerini dile getirdiği için kovulduğunu söyledi.
OceanGate, patlamanın ardından soruşturmada işbirliği yapma sözü verdi ve operasyonları askıya aldı.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri