Refah'ta 1 milyon Filistinli göçe zorlandı

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine sığınan yaklaşık 1 milyon Filistinlinin göçe zorlandığını bildirdi. Ajans tarafından yapılan açıklamada, Gazze'de gidilecek güvenli yer kalmadığı hatırlatıldı. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), son üç hafta içinde Gazze'nin sınır kenti Refah'tan yaklaşık bir milyon kişinin kaçtığını bildirdi. Gazze Şeridi'nin güney ucundaki bu küçük şehir, İsrail'in şeridin diğer kısımlarına yönelik saldırılarından kaçan bir milyondan fazla Filistinliyi barındırıyordu. İsrail ordusu mayıs ayı başından bu yana Refah'ta kalan Hamas üyelerini bulmak ve altyapıyı dağıtmak için "sınırlı" olduğunu iddia ettikleri operasyon yürütüyor.
Sivillere ise yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki “genişletilmiş insani bölgeye” gitmeleri emredildi. Birçok Filistinli nereye giderlerse gitsinler İsrail saldırılarına karşı savunmasız olduklarından şikayet ediyor.
İnsanlar son birkaç aydır Gazze Şeridi'nde bir aşağı bir yukarı sürekli kaçar vaziyette. UNRWA, Refah'tan kaçışın “gidecek güvenli bir yer yokken ve bombardımanlar, yiyecek ve su eksikliği, çöp yığınları ve uygun olmayan yaşam koşullarının ortasında gerçekleştiğini” söyledi. Ajans, burada barınan insanlara yardım ve koruma sağlamanın neredeyse “imkansız” hale geldiğini belirtti.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri