1 Mayıs: Dünyanın dört bir yanında işçiler meydanları doldurdu

1 Mayıs İşçi Bayramı dünyanın dört bir yanında kutlanıyor. İşçiler, haklarını savunmak için meydanları doldurdu. Bangladeş'in başkenti Dakka'da konfeksiyon işçileri, 1 Mayıs eyleminde taleplerini haykırdı.
Kadın işçiler, "Cinsel istismarın olmadığı iş yerleri talep ediyoruz" yazılı dövizler taşıdı. Endonezya'nın başkenti Cakarta'da işçiler 1 Mayıs'ta taleplerini duyurmak için sokaklara döküldü.
Sendikalar, yürüyüş yapan kitleye öncülük etti. Filipinli işçiler, 1 Mayıs 2024 Çarşamba günü Filipinler'in başkenti Manila'daki başkanlık sarayı yakınlarında toplandı.
Çeşitli işçi gruplarından yüzlerce Filipinli işçi, artan gıda ve petrol fiyatlarının ortasında ücret artışı ve iş güvencesi talep etmek için sokaklara döküldü. Kamboçyalı işçiler, başkent Phnom Penh'de bir araya geldi.
Pankartlar taşıyan işçiler, sloganlarla yürüyüş yaptı. Japonya'nın başkenti Tokyo'da işçiler pankartlarla 1 Mayıs alanında toplandı. 
Kadın işçiler sloganlarla alana yürüdü. Güney Kore'nin başkenti Seul'de büyük bir kalabalık 1 Mayıs İşçi Bayramı için flama ve bayraklarla miting düzenledi.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri