İran’dan İsrail’e misilleme: Tahran’da uçuşların iptal süresi uzatıldı

İran dün gece İsrail’i insansız hava araçlarıyla hedef aldı. Saldırı öncesinde Tahran’daki Mihrabad Havalimanı’nda uçuşlar bugün 12.00’ye kadar durdurulmuştu. Tahran yönetimi yeni bir kararla uçuşların yarın 06.00’ya kadar yapılmayacağını bildirdi. İran, İsrail’e karşı beklenen misillemeyi dün gece yaptı.
300’den fazla insansız hava aracı İsrail’e karşı kullanıldı.
Tel Aviv yönetimi droneların hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkladı. İran yönetimi operasyonun tamamlandığını, yeni bir saldırı planlanmadığını ancak karşılık gelirse daha sert yanıt verileceğini açıkladı.
Saldırının yankıları sürerken, Tahran yönetimi başkentteki Mihrabad Havalimanı’ndaki uçuşların süresini uzattı. İran’ın resmi ajansı IRNA’ya göre, kentin merkezinde yer alan Mihrabad Havalimanı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Havalimanından gerçekleşmesi planlanan tüm uçuşlar yarın 06.00’ya kadar iptal edildi.” ifadeleri kullanıldı. Mihrabad Havalimanı, 02.30 ile 07.30 arası kapatılmış, bu saatler arasındaki tüm uçuşlar iptal edilmişti. Söz konusu süre daha sonra öğle 12.00’ye kadar uzatılmıştı.
İran’ın İsrail’e dün gece insansız hava aracı ve füzelerle gerçekleştirdiği saldırının ardından Tahran hava sahası tüm ticari uçuşlara kapatılmıştı.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri