Kim Jong Un yeni füzeleri test etti

Kuzey Kore yeni bir hipersonik füzeyi başarıyla test etti. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un da testleri denetledi. Kim'in, yeni Hwasong-16B füzesinin Kuzey'in savunma teknolojisinin "mutlak üstünlüğünü" sergileyen stratejik bir silah olarak nitelendirdiği bildirildi. Devlet haber ajansı KCNA'nın yaptığı açıklamaya göre, Kuzey Kore yeni bir hipersonik füzeyi başarıyla test etti.
Ülke lideri Kim Jong Un'un, tüm menzillerdeki füzelere güç sağlamak için katı yakıt kullanmayı hedeflediğini açıkladığı bir planın son adımını attı. Kuzey Kore, Birleşmiş Milletle Güvenlik Konseyi yasaklarının ardından yaptırımlardan etkilenmeden füzeler ve nükleer silahlar geliştirirken, analistler katı yakıtlı füzelerin sıvı yakıtlı varyantlara göre daha hızlı konuşlandırılabileceğini söylüyor.
Ülke, orta menzilli balistik füze ateşlediği için komşuları Güney Kore ve Japonya'nın yanı sıra ABD'den de hızlı bir kınama aldı. KCNA, Kim'in yeni Hwasong-16B füzesinin fırlatılışını denetlediğini ve bunu Kuzey'in savunma teknolojisinin "mutlak üstünlüğünü" sergileyen stratejik bir silah olarak nitelendirdiğini bildirdi. KCNA'ya göre Kim, Kuzey'in "çeşitli menzillere sahip tüm taktik, operasyonel ve stratejik füzeleri katı yakıtlı, savaş başlığı kontrollü ve nükleer savaş başlığı taşıma temeline oturtma" projesini mükemmelleştirdiğini söyledi.
Kim, bunun Kuzey Kore'ye "dünya çapında düşman tarafındaki herhangi bir hedefi hızlı, doğru ve güçlü bir şekilde vurma" kapasitesi vereceğini kaydetti.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri