Yunan adaları "bayram" yapacak

9 gün sürecek Ramazan Bayramı tatili yaklaşıyor. Ramazan Bayramı tatilinde yurt dışında en popüler destinasyonlar arasında Yunan adaları geliyor. Geçen yıl 10 bin Türk turistin adaları ziyaret ettiği belirtilirken, bu yıl 20 binden fazla kişinin gitmesi bekleniyor. İşte Yunan adaları seyahati öncesi bilinmesi gerekenler... Yunan adaları, Bayram tatilinin gözde rotaları arasında yer alıyor. Kapıda vize uygulaması başlatan adalara, Türkiye'den 20 bin turistin gitmesi bekleniyor. İşte kapıda vize uygulamasının detayları... Kapıda vize uygulaması Rodos, Midilli, Limni, Sakız, Sisam, İleryoz, Kalimnos, İstanköy, Sömbeki ve Meis adalarında olacak. Türk turistler, 60 euro karşılığında alacakları vize ile 7 güne kadar Yunan adalarını ziyaret edebilecek.
Yunan adalarına gidişte Schengen vizesi zorunluluğu olmayacak. Feribot ücretleri adalara göre değişiklik gösteriyor. Buna göre fiyatlar 30 eurodan 80 euroya kadar yükselebiliyor. Yunanistan otellerinde 1 Mart’tan itibaren "Eko Tax" adında ekstra bir vergi ödeniyor. 5 yıldızlı otel için odabaşı günlük 10 euro, 4 yıldızlı otel için 7 euro, yani 1 hafta için 5 yıldızda 70 euro ayrıca ödenmesi gerekiyor.
HANGİ ADADAN NEREYE GİDİLİYOR?
Midilli-Ayvalık, Sakız-Çeşme, Sisam-Kuşadası, Patmos-Bodrum, Leros-Bodrum, Kalimnos-Bodrum, Kos-Bodrum Turgutreis, Simi-Bodrum Datça, Rodos-Marmaris, Kaş-Meis.
Haber Kaynağı : NTV Ekonomi Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri