İsrail saldırıları sürüyor: Gazze’de enkazın içinde su arayışı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik uyguladığı abluka ve saldırılar sürüyor. Kente bugün bir kez daha havadan insani yardımlar atıldı. Kentin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı’nda ise su sıkıntısı yaşanıyor. Filistinliler, saldırılar nedeniyle enkaza dönen bazı binaların altını kazarak buldukları kuyulardan su ihtiyaçlarını karşılıyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları 157’nci gününde de sürüyor.
Saldırılarda ölenlerin sayısı 31 bine yaklaştı. Ateşkes görüşmelerinden ise henüz bir sonuç çıkmış değil. Bombardıman altındaki Gazzeliler ise yaşam mücadelesi veriyor.
İsrail ordusunun Gazze’nin orta kesiminde yer alan Deir Al Balah’ta bir eve düzenlenen saldırıda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.
Saldırıda yaralan iki çocuk Aksa Şehitleri Hastanesi’ne nakledildi. Bugün Gazze’ye bir kez daha havadan insani yardımlar atıldı. Filistinliler, havadan indirilen yardımlar alabilmek için Gazze kentinde bekledi. Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Avrupa Hastanesi’nin avlusu kanalizasyon sularının altında kaldı.
Hastane avlusu ve çevresinde binlerce Filistinliye ev sahipliği yapıyor. İsrail’in devam eden yoğun bombardımanları Gazze Şeridi’nin altyapı, kanalizasyon ve su ağlarını tahrip etti, atık suların yollara sızmasına yol açtı. Abluka ve Gazze’de günlerdir devam eden saldırılar nedeniyle su sıkıntısı da baş gösterdi. Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı’nda yaşayan Filistinliler, saldırılar nedeniyle enkaza dönen bazı binaların altını kazarak buldukları kuyulardan su ihtiyaçlarını karşılıyor.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri