Fransa'da çiftçi protestosu: Zafer Takı'nda protesto düzenlendi

Fransız çiftçiler, protestonun "Fransız tarımını kurtarmayı" amaçladığını söyleyerek Paris'in ünlü Zafer Takı anıtının etrafındaki trafiği traktörler ve saman balyalarıyla kapattı. Avrupa'nın dört bir yanındaki çiftçiler kısıtlayıcı çevre kuralları, Avrupa Birliği dışından gelen ucuz ithalattan kaynaklanan rekabet ve düşük gelirler nedeniyle haftalardır protesto gösterileri düzenliyor.
Çiftçiler Paris'teki Champs-Elysees caddesindeki Zafer Takı anıtın çevresine pankartlar açtılar. Çiftçi Axel Masson, yaklaşık 100 meslektaşının sabahtan itibaren ana kavşakta "barışçıl ve yasalara saygılı bir şekilde" toplandığını söyledi.
Çiftçi sendikası sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, "Kırsal Koordinasyon Zafer Takı'nı sembolik ve barışçıl bir şekilde devralıyor" dedi ve bunun Fransa'daki tarımı "kurtarmak" için bir çığlık olduğunu ekledi. Paylaşımda "finansal sıkıntı içinde olan çiftliklerimizin yüzde 45'ini kurtarmak için hızlı harekete geçilmesi gerektiği" vurgulandı.
Çiftçiler, maddi sıkıntılar nedeniyle intihara sürüklenen meslektaşlarının anısına çelenk bıraktıklarını belirterek, "Devlet bizi hiç duymadı" dedi. Fransız çiftçiler, hükümetin reform sözü vermesinin ardından daha fazla önlem almaları gerektiğini söyleyerek yolları kapatmaya, lastikleri ateşe vermeye ve süpermarketleri kuşatmaya devam etti.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri