Çin'de buz festivali: Buzdan heykeller göz kamaştırıyor

Çin'in Harbin kenti, dünyaca ünlü buz festivaline ev sahipliği yapıyor. Festival kapsamında kentte buzdan kaleler ve dev heykeller yapıldı. Göz kamaştıran havai fişek gösterilerine ziyaretçilerin ilgisi büyük. Çin’in Harbin kenti her yıl olduğu gibi dünyaca ünlü buz festivaline ev sahipliği yapıyor.
Renkli ışıklarla aydınlatılan buzdan kente ziyeretçilerin ilgisi büyük. Sıcaklıklar eksi 24 dereceye kadar düşse de ziyaretçiler göz kamaştırıcı heykelleri görmekten memnun.
Harbin, Çin'in en soğuk şehirlerinden biri. Sıcaklık burada sıfırın altında 35 dereceye kadar düşüyor. Festival bu yıl 810 bin metrekarelik bir alana kuruldu. Heykeller için 250 bin metreküp kar ve buz kullanıldı. Bir festival ziyaretçisi duygularını, "Hava biraz soğuk olsa da buzdan heykellerin gerçekten çok güzel olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bir havai fişek gösterisi izledik, çok şaşırdım çünkü daha önce hiç böyle bir havai fişek görmemiştim. Gerçekten buna değdi." sözleriyle ifade etti. Buz festivali, 1983'ten bu yana her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca ziyaretçi çekiyor.
Yetkililer, buzdan kenti günlük olarak ziyaret eden kişi sayısının bu yıl önemli ölçüde artarak 30 bin civarına çıktığını belirtiyor. Ziyaretçi sayısındaki artışta yeni yıl tatilinin de etkisi büyük.
Binden fazla heykelin sergilendiği festival Mart ayı başına kadar devam edecek.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri