Güney Kore'de "kızarmış kürdan" akımı: Hükümet uyarıda bulundu

Güney Kore Gıda Bakanlığı, sosyal medya paylaşımlarıyla popüler olmasının ardından insanlara kıvırcık patates kızartmasına benzeyen nişastadan yapılmış kızarmış kürdanları yememeleri konusunda uyarıda bulundu. Güney Kore'de kızarmış kürdanları peynir tozu gibi baharatlarla tüketen insanları gösteren videolar TikTok ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında binlerce beğeni ve paylaşım topladı.
HABERİN VİDEOSUNA GİT Sosyal medyada yer alan videolarda, kişilerin kıvırcık patates kızartmasına benzeyecek şekilde kürdan kızarttığı görülüyor. Dünyanın her yerinde sıklıkla karşılaşılan tahta kürdanların aksine Güney Kore'deki kürdanların çoğu mısır veya patates nişastasından yapılıyor.
Bu nedenle biyolojik olarak parçalanabiliyor ve suda çözünüyor. Kürdanlara yeşil gıda boyası da eklenerek yeşil renkli atıştırmalıklar elde ediliyor. Genellikle Güney Kore'deki restoranlarda tercih edilen bu ürünler, elle yenen yiyecekleri almak için de kullanılıyor.
Güney Kore Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı, sosyal medya platformu X'te yayınladığı gönbderide, “Bu yenilecek bir ürün değil. Gıda olarak güvenlikleri doğrulanmadı” açıklamasında bulundu.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri