Kaliforniya Filistin için yürüdü

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin San Francisco kentinde Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi. San Francisco Federal Binası etrafında toplanan yüzlerce protestocu, düzenledikleri gösteriyle İsrail saldırıları altındaki Filistin halkına desteğini gösterdi. Dünyanın dört bir yanında Filistin’e destek eylemleri devam ediyor.
ABD'nin  Kaliforniya eyaletinin San Francisco kentinde, İsrail'in Gazze ve Refah'a yönelik saldırılarını protesto etmek için dün yürüyüş düzenlendi. Filistinle dayanışma sloganları atan protestocular, Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarının sona ermesi çağrısı yaptı. Ellerinde "Özgür Filistin"  pankartları taşıyan göstericiler, İsrail'in Filistin topraklarındaki işgaline son verilmesini istedi. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 7 Ekim 2023'ten bu yana devam ediyor.
130 gündür süren bombardımanlarda, 28 binden fazla kişi hayatını kaybetti. İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik baskın, gözaltı ve saldırıları sürüyor.
Batı Şeria ile Doğu Kudüs'te, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı İsrailli yerleşimcilerin saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 392'ye yükseldi.
En az 6 bin 985 Filistinli de gözaltına alındı. Gazze'nin güneyinde, Mısır sınırında yer alan Refah kentine yönelik, 11 Şubat'ta başlayan İsrail saldırısında ise 67 kişi hayatını kaybetti.
Gazze'deki bombardımandan kaçan yaklaşık 1,5 milyon Filistinli, Refah'a sığınmıştı. Tel Aviv hükümeti, saldırıların süreceğine yönelik açıklamalar yapmaya devam ediyor.
Mısır'ın başkenti Kahire'de devam eden ateşkes görüşmelerinde ise henüz bir sonuca varılamadı.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri