Saldırılarılardan kaçan binlerce Filistinli, Han Yunus'u terk ediyor

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'a saldırılarını artırması nedeniyle binlerce Filistinli, güvenli olarak düşündükleri bölgelere doğru
göç etmek zorunda kaldı. Gazze'nin güneyindeki en büyük yerleşim yeri olan Han Yunus, daha önce İsrail'in saldırıları nedeniyle kuzey bölgelerinden göç etmek zorunda kalan on binlerce Filistinliye ev sahipliği yapıyordu. İsrail'in son günlerde Han Yunus'ta saldırılarını yoğunlaştırması nedeniyle bölgedeki binlerce Filistinli göç etmek zorunda kalıyor.
Han Yunus'taki Filistinliler yeniden yollara düşerek  güvenli olarak düşündükleri bölgelere doğru göç etmek zorunda kaldı. Yanlarına alabildikleri birkaç eşya ile yola düşen Filistinlilerden bir kısmı araçları olmadığı için eşek arabalarıyla göç etmek zorunda kaldı. Filistinliler, İsrail askerleri ve tanklar arasından yaya olarak geçti. Filistinliler yeniden yollara düşerek Refah bölgesine doğru göç ediyor.Zorunlu göçlerle nüfusu 4 kat artarak 1,2 milyona ulaşan Refah bölgesindeki zor şartların Han Yunus'tan gelenlerle birlikte daha da içinden çıkılmaz hale geleceği belirtiliyor.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri