Trump, Asyalı müttefikini topraklarında konuşlu 28 bin 500 Amerikan askerine yeterli ödeme yapmamakla suçladı.
Ancak Güney'e karşı nükleer silah kullanma tehdidinde bulunan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'dan bahsettiğinde, sanki uzun zamandır görüşmediği bir dostuymuş gibi konuştu. Trump, temmuz ayında Bay Kim hakkında “Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile iyi anlaştım. O ülkeden yürüyerek geçen ilk başkan olduğumu hatırlayın. O da beni başkan olarak görmek isterdi. Gerçeği bilmek istiyorsanız, sanırım beni özlüyor." demişti Güney Koreliler, Trump'ın Beyaz Saray'a dönüşüne giderek artan bir kaygı ve belirsizlikle hazırlanıyor.
Bazıları, Trump'ın Amerikan askerlerini Güney Kore'den çekmekle bir kez daha tehdit edeceğinden ve Kuzye Koreli lider ile diplomatik dostluğu yeniden alevlendireceğinden endişe ediyor. Kuzey Kore, Trump'ın yeniden seçilmesine tepki göstermedi.
Ancak analistler, Kim Jong-Un'un bunu, daha fazla pazarlık gücüyle ABD ile müzakereleri yeniden başlatma fırsatı olarak görebileceğini söylüyor. Kuzey Kore, Trump'ın son döneminden beri nükleer cephaneliğini hızla genişletirken Washington ve Seul ile tüm diyaloğu kesti.
Ayrıca Rusya ile yeni bir ittifak kurdu, Ukrayna'ya karşı savaşında yardım etmek için hem silah hem de asker gönderdi.
Trump ve Kim, son görüşmelerini 30 Haziran 2019'da Koreler arasındaki silahsızlandırılmış bölgede yapmış, sembolik olarak Kuzey Kore topraklarına geçen Trump Kuzey Kore'ye ayak basan görevdeki ilk ABD Başkanı olmuştu.