Trump'tan olay yaratan miting: "Kadın düşmanlığı ve ırkçılık karnavalı"

ABD seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, Madison Square Garden'da son dönemin en büyük mitingini düzenledi. Trump destekçileri, miting öncesinde arenanın dışında toplandı. Kışkırtıcı miting, söylemleri giderek daha karanlık ve tehditkar hale gelen Donald Trump kampanyasının "kapanış karnavalı" olarak değerlendiriliyor. ABD'de başkanlık seçimleri için geri sayım tüm hızıyla devam ediyor.
Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Madison Square Garden'da son dönemin en büyük mitingini düzenledi.
Yaklaşık 19 bin 500 kişi kapasiteli Madison Square Garden’ı tamamen dolduran Trump destekçileri, New York gibi bir kentte yoğun bir destek gösterisiyle dikkat çekti. ABD merkezli New York Times gazetesi, Trump'ın mitingini kendisini görevden alan, suçlayan ve cezalandıran yasal sisteme karşı öfkenin bir dışa vurumu olarak tanımladı. Eski başkandan önce sahneye çıkan konuşmacılar Demokrat aday Kamala Harris'i, kadınları, çeşitli etnik grupları ve göçmenleri hedef alan ifadeler kullandı.
Trump'ın sahneye çıkmasıyla birlikte kampanyasının kapanış mesajını iletmek üzere düzenlenen etkinlik, kadın düşmanlığının ve ırkçılığın karnavalına dönüşmüştü. Trump kalabalığa eski bir siyasi cümle sorarak başladı: "Dört yıl öncesine göre şimdi daha mı iyi durumdasınız?"
Bu söylem, Trump'ın, Başkan Biden'ın yerini aldığından beri Harris'e karşı yürüttüğü kampanyanın merkezinde yer alıyor. Miting, son günlerde Amerika'nın karşı karşıya olduğu en büyük tehditlerden birinin "içerideki düşmanlar" olduğunu tekrar tekrar söyleyen Trump'ın giderek şiddetlenen söylemlerinin son noktası oldu.
Demokratlar, Trump'ın otoriterliğe doğru gidişine dair uyarılarını artırdı. Eski Deniz Kuvvetleri generali ve Genelkurmay Başkanı John F. Kelly, Trump'ın faşist tanımına uyduğu konusunda uyarıda bulundu.
Trump, seçim kampanyasına başladığı günden beri kazanırsa bir "intikam" dönemi yaşanacağını vaat ediyor. Oğlu Donald Trump Jr. ise, "New York kralı, inşa ettiği şehri geri almak için geri döndü" dedi.
Eski başkan ayrıca 5 Kasım'daki seçim tarihini, işgalci göçmenlerin istilasından "kurtuluş günü" olarak tanımladı. Miting konuşmasında ekonomiye geniş yer ayıran Trump, “Önümüzdeki dönemde ABD'de üretilen araçlara vergi muafiyeti tanıyacağız. Yurt dışından gelen araçlara ise ek vergiler getirerek Amerikan üretimini koruyacağız” dedi.
Trump, bu adımla ABD ekonomisini yeniden canlandırmayı ve Amerikan sanayisini güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti. Trump'a yardım etmek için servetinin 118 milyon dolarını harcayan dünyanın en zengin adamı Elon Musk, yumruklarını havaya kaldırarak miting alanında boy gösterdi.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri