İsrail Gazze ve Lübnan'ı vurmaya devam ederken Hizbullah Tel Aviv'i füzelerle hedef aldı

Lübnan Hizbullahı, bu sabah Tel Aviv'de iki İsrail mevzisini vurduğunu açıkladı. Hedef alınan yerler arasında Gillot askeri üssü de var. Hizbullah ayrıca Hayfa'da bir İsrail deniz üssünün hedef alındığını bildirdi. İsrail ordusu ise Lübnan'dan ülkenin çeşitli bölgelerine 20 füze fırlatıldığını duyurdu. (Haber: Derya Doğan) Lübnan Hizbullahı, İsrail'in Tel Aviv kentini vurdu.
Hizbullah, kentin banliyölerinde, aralarında bir istihbarat üssünün de bulunduğu iki mevziyi birkaç saat içinde ikinci kez hedef aldığını açıkladı.
İran destekli gruptan yapılan açıklamada “8200 askeri istihbarat biriminin Glilot üssüne” bir “roket salvosu” atıldığı belirtildi.
Dün gece de aynı noktaya benzer saldırılar düzenlendiği kaydedildi. İsrail'in, Lübnan'ın güneyinden atılan roketlere karşı bir önleme füzesi de fırlattığı, öte yandan  Hayfa'da sirenler çaldığı bildirildi.
Hizbullah, Tel Aviv'in banliyölerindeki mevzileri hedef aldığını açıklamasından kısa bir süre sonra İsrail'in kuzeyindeki Hayfa şehri yakınlarındaki bir deniz üssüne roket fırlattığını duyurdu. İsrail basınına göre ise İsrail ordusu, Lübnan'dan ülkenin çeşitli bölgelerine 20 füze fırlatıldığını duyurdu.
Atılan füzelerin bazılarının İsrail hava savunma sistemi "demir kubbe" tarafından imha edildiği bildirildi.
İsrail Kanal 12 televizyonu, ordunun Tel Aviv üzerinde üç roketi durdurduğunu, bir diğerinin açık alana düştüğünü kaydetti.
Yerel medyaya göre saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadı.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri