Milton kasırgası 4. kategoride: 230 km rüzgarla yıkıp geçebilir

Milton Kasırgası Florida'ya yaklaşırken etkisini artırarak ilerliyor ve şiddetli fırtınalarla birlikte bölgede tehlikeli hava koşulları yaratıyor. Kasırga hızla güçlenerek Florida'nın batı kıyısına doğru yaklaşıyor. Kategori 4 seviyesindeki Milton, saatte 230 kilometreye varan rüzgar hızlarıyla büyük bir yıkım potansiyeline sahip. Florida'da özellikle Tampa, Fort Myers ve Orlando gibi yoğun nüfuslu bölgelerde, şiddetli yağmurlar, sel baskınları ve hortumlar bekleniyor. Bölgede olağanüstü alarma geçen yetkililer halkı uyarıyor. Bölgede, havaalanları kapatıldı ve eyalet genelinde tahliyeler hızlandı. Florida Valisi Ron DeSantis, bölgedeki 51 il için acil durum ilan etti ve federal hükümet de acil durum yardımlarını devreye soktu. Kasırganın yarattığı fırtına dalgalarının kıyı bölgelerinde ciddi su baskınlarına neden olabileceği ve bazı evlerin haftalarca kullanılamaz hale gelebileceği uyarıları yapıldı Florida'da hortumlar oluşmaya başladı. Milton Kasırgası Florida'ya yaklaşırken, Florida'da olası bir hortum görüldü. 
Kasırga öncesi hava koşullarında ortaya çıkan bu tür hortumlar, bölgedeki riskleri artırıyor ve kasırganın yıkıcı etkilerini daha da tehlikeli hale getiriyor. Kasırganın ilerleyişiyle birlikte daha fazla hortum olma olasılığı da göz önünde bulunduruluyor. Meksika Körfezi'nden geçen Milton Kasırgası'nın etkisiyle, Küba'nın Havana kentinde Malecon deniz duvarına çarpan dalgaların oluşturduğu dev dalgaların fotoğraflarını çeken insanlar görüldü.
Bu tür dalgalar kasırganın etkilerini gösterirken, çevrede yaşayanlar manzaranın hem tehlikesine hem de etkileyiciliğine tanıklık ediyorlar.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri