7 Ekim'in birinci yılı: Netanyahu'nun konutunun önünde protesto

İsrail'de 7 Ekim'in yıldönümü dolayısıyla rehine yakınları anma törenleri düzenledi. Düzenlenen törenlerden birinin adresi de Başbakan Netanyahu'nun konutunun önüydü. Aileler hükümetten Gazze'de ateşkes ve rehine takası anlaşmasının imzalanmasını talep ediyor. İsrailli rehine aileleri Gazze Şeridi'nde savaşın devam ettiği bir yıl boyunca protestolar düzenledi.
İsrail'in çeşitli bölgelerinde Başbakan Binyamin Netanyahu'ya tepki gösterdiler. Hamas'ın elindeki İsrailli rehinelerin aileleri, 7 Ekim'in yıldönümünde de Netanyahu'nun Kudüs'teki konutunun önünde toplandı.
Rehinelerin fotoğraflarını taşıyan kalabalık, "onları eve getirin" sloganları attı. Rehine yakınlarından biri Netanyahu'nun savaş stratejilerini, "Kabus gibi bir yıldı. Başbakan'a diyorum- operasyonları hatırlamayacaklar, bütün bu numaraları hatırlamayacaklar, sonsuza dek hatırlayacakları şey rehineler olacak." ifadeleriyle eleştirdi. Tel Aviv'de de kadınlar, 100'ü aşkın İsrailli rehinenin anısına otoyol kenarında insan zinciri oluşturdu.
İsrail'de Hamas'ın elindeki rehinelerin aileleri hükümete öfkeli. Yıl boyunca her cumartesi gösteriler için sokaktaydılar. Aslında Başbakan Netanyahu, 7 Ekim öncesinde de yargı reformu nedeniyle tepkilerin odağındaydı. Son bir yılda başbaan yönelik bu öfkeye Hamas'ın elindeki rehinelerin yakınları da eklendi. Rehine yakınları zaman zaman İsrail Parlamentosu Knesset'te de protestolar düzenledi.
Aileler hükümetten Gazze'de ateşkes ve rehine takası anlaşmasının imzalanmasını talep ediyor.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri