Bahçesine girmenin cezası ağır oldu: 6 yaşındaki çocuğu römorkla ezdi

Güney Afrika'da çiftçi olduğu belirtilen 70 yaşındaki bir adam, bahçesinden portakal çaldığını iddia ettiği 6 yaşındaki çocuğu römorkla ezdi. Güney Afrika'da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. 
Çiftçi olduğu belirtilen 70 yaşındaki adam, bahçesine giren 6 yaşındaki çocuğu ezerek yaraladı. Olay cuma günü öğle saatlerinde meydana geldi. Magdalene Jantijies isimli kadın ve 6 yaşındaki çocuğu Khwezi Jantijies yolda yürürken 70 yaşındaki Christoffel Johannes Stoman isimli çiftçi, portakal çaldığını iddia ettiği çocuğun ayaklarının üzerinden römorkla geçti. Anne Magdelene verdiği ifadede, çiftçinin onları köşeye sıkıştırdığını ve öldürmekle tehdit ettiğini söyledi. Korkunç olayın ardından çocuğun iki bacağı da kırıldı.
Stoman, Pazartesi günü Vredendal Sulh Ceza Mahkemesi'nde cinayete teşebbüs suçlamasıyla yargılandı. Küçük çocuğun ameliyat olacağını söyleyen anne, olay gününü anlattı. Oğlu ile birlikte yiyecek alışverişi yapmak üzere şehre giderken çiftçinin çiftliğinin önünden geçtiklerini, küçük çocuğun yerde duran bir portakalı almak için durduğunu, ardından çitin üzerinden uzanıp yerde duran bir portakalı daha almaya çalıştığı söyledi. Anne, trajik olayı hatırlayarak, Stoman'ın kendisine ve oğluna çarpmadan önce bağırdığını ve onları çite sıkıştırdığını anlattı. Bağırarak yardım istediğini belirten kadın, adamın "Seni arabamla ezerek öldüreceğim" dediğni belirtti. Yaşlı çiftçi ifadesinde pişman olmadığını söylerken acılı anne ise açmış olduğu cinayete teşebbüs davasında kararlı olduğunu ve sonuna kadar devam edeceğini söyledi. Toplum aktivistlerini ayağa kaldıran bu olayda halk da küçük çocuğa destek verdi. Bu olayın, çiftçinin ilk suçu olmadığı, daha önce de insan yaralama suçu işlediği ortaya çıktı.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri