İsrail Savaş Sabinesi, İran'a "sert karşılık verme" kararı aldı

İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısının yankıları sürerken, İsrail'de Savaş Kabinesi toplandı. İsrail Devlet Televizyonu Kan, toplantıda İsrail'in İran'a sert şekilde karşılık verme kararı aldığını açıkladı. İran, önceki gece İsrail'i hipersonik balistik füzelerle vurdu.
İran medyası, Tahran'ın saldırılarda yeni bir füze olan "Fettah-1" hipersonik füzesini kullandığını bildirdi.
Askeri uzmanlar, Fettah-1'in hedefine doğru daldığı sırada füze savunma sistemlerinden kaçınmak için ayarlamalar yapabildiğini belirtti.
İran Devrim Muhafızları, saldırının Hamas lideri İsmail Haniye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı general Abbas Nilfuraşan'ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına karşılık olarak düzenlendiğini açıkladı. İsrailli yetkililer, daha önce yaptıkları açıklamada, İran'ın füze saldırısına birkaç gün içinde "büyük bir misillemede" bulunacaklarını belirtmişlerdi.
Misillemenin İran'daki petrol üretim tesislerini hedef alabileceği öne sürülmüştü.
İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi de İran'a karşılık verileceğini bildirerek, "İsrail Ortadoğu'da herhangi bir yeri vurabilir" demişti. Füze saldırılarının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İran'ın büyük bir hata yaptığını" öne sürerek, "Bunun bedelini ödeyecek" açıklamasını yaptı.
Öte yandan Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'in bu saldırıya askeri yanıt vermesi halinde "yıkıcı karşılık" göreceği uyarısında bulundu.
ABD Başkanı Joe Biden ise İran'a karşı bir saldırıda nükleer tesislerin hedef alınmasını desteklemediklerini açıkladı. İsrail Savaş Kabinesi, dün İran gündemiyle toplandı.
Devlet Televizyonu Kan, toplantıda İsrail'in İran'a "sert şekilde karşılık verme" kararı aldığını açıkladı.
İsrail'in İran'a nasıl bir yanıt vereceği merak ediliyor.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri