Lübnan, İsrail bombardımanı altında: Hamas şefi ve FHKC üyeleri öldürüldü

Hibzullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin yankıları sürerken İsrail'in Lübnan'a hava saldırıları devam ediyor. İlk kez Beyrut'un merkezini vuran İsrail savaş uçakları, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin üç üyesini öldürdü. Saldırılarda Sünni bir topluluk olan Cemaati İslami'nin de hedef alındığı öne sürüldü. Ülkenin güneyindeki bombardımanda ise Hamas'ın Lübnan şefi Fetih Şerif Ebu el-Emin'in öldüğü açıklandı. İsrail ordusunun Lübnan'a kara operasyonu düzenleyeceğine ilişkin iddialar ortaya atılırken, havadan bombardımanlara yenileri ekleniyor.
Lübnan'ın başkenti Beyrut’un Kola Mahallesi'nde bir binaya düzenlenen hava saldırısında çok katlı bir binada bulunan bir daire vuruldu.
Beyrut'taki bu saldırı Hizbullah'ın güçlü olduğu Dahiye Mahallesi dışında bir yere 2006'dan beri düzenlenen ilk saldırı oldu. Yerel medya saldırıda, Sünni bir topluluk olan Cemaati İslami'nin bir mensubunun hedef alındığını öne sürdü.
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) ise saldırıda üç liderinin öldürüldüğünü açıkladı. Bir diğer İsrail saldırısı yine Lübnan'ın güneyine gerçekleştirildi.
Hamas'ın Telegram mesajlaşma uygulaması üzerinen yaptığı açıklamada, örgütün Lübnan lideri Fetih Şerif Ebu el-Emin'in, ülkenin güneyindeki El-Bass Kampı'nda bulunan evinin İsrail savaş uçakları tarafından hedef alındığı belirtildi. 
Açıklamada, saldırıda el-Emin ile eşi ve iki çocuğunun da hayatını kaybettiği ifade edildi. İsrail, dün de Yemen'deki Husi isyancılarına ve Lübnan'daki onlarca Hizbullah hedefine hava saldırıları düzenledi.
Husiler tarafından yönetilen sağlık bakanlığı, Yemen'in Hudeyde limanına düzenlenen hava saldırılarında en az dört kişinin öldüğünü ve 29 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Lübnan'daki yetkililer ise dünkü İsrail saldırılarında en az 105 kişinin öldüğünü duyurdu.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri