Nepal'de sel felaketi: 148 ölü, 59 kayıp

Güney Asya ülkesi Nepal'in başkenti Katmandu ve çevresindeki kentlerde şiddetli yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymalarında 148 kişi öldü. The Kathmandu Post gazetesinin haberine göre, güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamada, Katmandu ve çevresinde 3 gündür etkili olan aşırı yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymaları nedeniyle arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.
Açıklamada, meydana gelen sel ve toprak kaymaları nedeniyle 148 kişinin yaşamını yitirdiği, 59 kişinin kayıp olduğu bildirildi. Arama kurtarma ekiplerinden yetkililer, toprak kaymaları nedeniyle bazı ana yolların kapandığını, araçların mahsur kaldığını kaydetti.
Hükümet, bölgede eğitime 3 gün ara verildiğini bildirdi. Güney Asya'da yağmurla bağlantılı ölümcül sel ve toprak kaymaları yaygındır, ancak uzmanlar iklim değişikliğinin bunların sıklığını ve şiddetini artırdığını söylüyor. Cuma gününden bu yana doğu ve orta Nepal'in büyük bir bölümü sular altında kaldı, birçok nehrin suları aniden yükseldi ve ülkenin otoyollarında büyük hasar meydana geldi. Ülkenin meteroloji ajansı, Katmandu vadisinde 24 saat içinde 240 milimetre yağmur kaydedildiğini duyurdu. Raporda, bunun en az 1970 yılından bu yana başkentte kaydedilen en yüksek yağış miktarı olduğu belirtildi.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri