Nepal'de sel felaketi: 101 ölü, 64 kayıp

Güney Asya ülkesi Nepal'in başkenti Katmandu'da şiddetli yağışlardan kaynaklanan selde 101 kişi öldü, 64 kişi ise kayboldu. Yağışlar sonucunda Nepal'in büyük bir bölümü sular altında kaldı, birçok nehrin suları aniden yükseldi ve ülkenin otoyollarında büyük hasar meydana geldi. Şiddetli yağışlar nedeniyle Nepal'in başkenti Katmandu'nun bazı bölgeleri sular altında kaldı, günlük hayat felç oldu.
Yağışlar nedeniyle elektrik ve internet kesintilerinin yaşandığı başkentte 101 kişinin öldüğü ve 64 kişinin de kayıp olduğu belirtildi.
Arama kurtarma çalışmalarında bin 53 kişinin kurtarıldığı aktarıldı. Hükümet ülke genelinde sel uyarıları yaparken, bütün polis memurlarının arama kurtarma faaliyetlerine katılacağı duyuruldu. Güney Asya'da yağmurla bağlantılı ölümcül sel ve toprak kaymaları yaygındır, ancak uzmanlar iklim değişikliğinin bunların sıklığını ve şiddetini artırdığını söylüyor. Cuma gününden bu yana doğu ve orta Nepal'in büyük bir bölümü sular altında kaldı, birçok nehrin suları aniden yükseldi ve ülkenin otoyollarında büyük hasar meydana geldi. Ülkenin meteroloji ajansı, Katmandu vadisinde 24 saat içinde 240 milimetre yağmur kaydedildiğini duyurdu. Raporda, bunun en az 1970 yılından bu yana başkentte kaydedilen en yüksek yağış miktarı olduğu belirtildi.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri