İkinci elde güvenli ödeme dönemi yarın başlıyor

İkinci el araç satışında güvenli ödeme sistemi yarından itibaren herkes için zorunlu olacak. Uygulamayla satışlarda yaşanabilecek dolandırıcılığın önüne geçilmesi hedefleniyor. Haber: Sibel Can İkinci el araç satışında  Güvenli Ödeme Sistemi, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği iş birliğiyle hayata geçiriliyor.
HABERİN VİDEOSUNA GİT Yalnızca firmalar değil bireysel satışlarda da bu sistemin kullanılması zorunlu olacak. Bu sistem ile birlikte sahte para ve satış bedelinin ödenmemesi gibi risklerin önüne geçilmesi planlanıyor. Önce satıcı, sisteme girip kayıt yaptırarak güvenli ödeme sürecini başlatacak. Alıcı notere gitmeden referans numarasıyla parayı aracı kuruluşa yatıracak. Satışın onaylanmasının ardından hesapta bekleyen para satıcının hesabına geçecek.
Bu işlem için hem satıcıdan hem alıcıdan 105'er lira kesilecek. Sistemde taksitle ya da kredi kartı ile ödeme gibi seçenekler bulunmuyor.
Sektör temsilcileri bu nedenle sistemin bireyler için zorunlu yetki belgesi olan oto galericileri için ise isteğe bağlı olması gerektiğini düşünüyor.
Haber Kaynağı : NTV Ekonomi Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri