Monarşi karşıtları: Kraliyet Ailesi'nin İngiltere'ye gerçek maliyeti yılda 510 milyon sterlin

Kraliyet Ailesi'nin ülkedeki vergi mükelleflerine "gerçek maliyetinin" 510 milyon sterlin olduğu öne sürüldü. Prenses Kate'in kanser tedavisinin sona ermesinin ardından Kraliyet Ailesi, bazı iddialarla gündeme geldi.
BBC'nin haberine göre, Kraliyet Ailesi'nin İngiltere'ye gerçek maliyeti yılda 510 milyon sterlin. İngiltere'de monarşi karşıtı kampanya grubunun ortaya attığı bu iddia, büyük ses getirdi. Bu tutar, Kraliyet Ailesi'nin masraflarını finanse eden 86 milyon sterlinlik Sovereign Grant adlı devlet fonunun yaklaşık altı katı.
Bu devlet fonu, Kraliyet Ailesi'nin personel, seyahat, saray ve konutlarının bakım ve onarımı gibi harcamalarını karşılıyor. Ancak güvenlik gibi bazı harcamalar bu fonun dışında kalıyor. Republic grubu, sadece güvenlik giderlerinin "basındaki haberlere dayanarak" 150 milyon sterlin düzeyinde hesaplanabildiğini öne sürdü.
Monarşi karşıtları, bu tutarların net olarak açıklanması yönünde hükümete de çağrıda bulundu. Grubun yöneticisi Graham Smith, emeklilere yapılan yakıt yardımının kesilmesi tartışmalarına gönderme yaparak, "Yarım milyar sterlini kraliyet için boşa harcarken, nasıl olur da yardımların kesilmesini konuşabiliriz?" dedi.
Grubun hesapladığı 510 milyon sterlinlik tutar, "kayıp gelirleri" de kapsıyor. Örneğin Kraliyet Ailesi'nin konutlarından sağlanabilecek yılda 96 milyon sterlinlik ticari gelir de bu tutara dahil. Republic grubu, Kraliyet'in bugünkü gibi fonlanmasının "kamu parasının boşa harcanması" olduğunu savunuyor ve Kral'ın yılda 189 bin sterlinlik maaşa sahip olmasını öneriyor.
Buckingham Sarayı, söz konusu açıklamalarla ilgili açıklama yapmadı.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri