Bilim insanları açıkladı: Dünya'yı ölümcül asteroitlerden kurtarmanın yolu bulundu!

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, Dünya için potansiyel tehdit oluşturan asteroidleri önlemenin yolu bulunmuş olabilir. Bilim insanlarının X-ışınları kullanarak yaptıkları deneylerde çapları 4 km'ye kadar olan asteroidlerin yönlerinin saptırılabildiği gözlemlendi. Bu yeni buluş, Dünya’yı potansiyel çarpışmalardan koruyabilir ve gelecekte gezegen savunma stratejilerinde kullanılabilir. ABD'nin New Mexico eyaletine bağlı Albuquerque şehrindeki Sandia Ulusal Laboratuvarları'ndan bir ekip, X-ışınlarının devasa asteroitleri yörüngelerinden saptırmanın bir yolu olabileceğini açıkladı.X-ışınları, halihazırda tıbbi tanılamada kullanılan bir teknoloji olarak bilinse de, yeni araştırmalar bu dalgaların insanlığın geleceğini kurtarabileceğini öne sürüyor. Laboratuvar deneylerinde, X-ışınlarının asteroitlerin yüzeyini buharlaştırarak gaz haline dönüştürdüğü ve yörüngelerini etkilediği gözlemlendi. 
Araştırmacılar, çapı 4 km'ye kadar olan asteroitlerin bu yöntemle saptırılabileceğini belirtirken, X-ışınlarının gelecekteki gezegen savunma görevlerinde önemli bir rol oynayabileceğini vurguladı. Nature Physics dergisinde yayımlanan çalışma, X-ışınlarının etkili bir şekilde kullanılmasının, dünya çapında potansiyel yıkım oluşturabilecek asteroid tehditlerine karşı bir önlem sağlayabileceğini ortaya koydu. X-ışınları ile yapılan simülasyonlar, asteroitlerin yüzeyinin ısıtılması yoluyla oluşan buhar bulutunun, asteroidin yörüngesini değiştirebileceğini gösterdi.
Araştırmacılar, elde ettikleri sonuçları daha büyük asteroitleri içeren simülasyonlara ölçeklendirmeyi planlıyor. Geçmişte yaşanan büyük asteroid çarpışmalarının, iklim değişikliklerine ve büyük yıkımlara yol açtığı dikkate alındığında, uzmanlar bu yeni strateji, gelecekte insanlık için kritik bir savunma mekanizması olabilir.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri