İran'dan gövde gösterisi: İsrail'e karşı birlik çağrısı

İran'ın başkenti Tahran, Kutsal Savunma Haftası nedeniyle askeri geçit törenine sahne oldu. Tören, İran'ın gövde gösterisine dönüştü. Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İslam ülkelerine İsrail'e karşı birlik çağrısı yaptı. İsrail saldırıları nedeni bölgede gerilim tırmanırken, İran askeri geçit töreniyle gövde gösterisi yaptı.
Törende yeni balistik füzeler, tanklar ve insansız hava araçları sergilendi. Geçit töreni, Kutsal Savunma Haftası olarak anılan İran-Irak savaşının başlangıcının 44'üncü yıl dönümünde gerçekleşti. 23 adet balistik füzenin sergilendiği törende, yeni geliştirilen bin kilometrelik menzile sahip "Cihad" adlı balistik füzeyle keşif ve saldırı operasyonları için geliştirilen "Şahid-136 B" adlı kamikaze insansız hava aracı da tanıtıldı. Başkent Tahran'daki törende Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan da hazır bulundu.
Pezeşkiyan, İran'ın caydırıcılık kapasitesi nedeniyle kimsenin işgal etme girişiminde dahi bulunamayacağını söyledi.
İran cumhurbaşkanı, "Bu silahlı kuvvetler güçlü ve yetenekli olmasaydı bugün İran güvende olmazdı." diye konuştu. Bölgede İsrail'in saldırganlığından kaynaklanan sorunlara işaret eden Pezeşkiyan, İslam ülkelerine de birlik çağrısı yaptı. İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in askeri danışmanı da İsrail'i bölge için bir tehdit olarak nitelendirdi. Askeri danışman, "İran kendi ulusal çıkarları ve güvenliğini korumak için tüm askeri kabiliyetlerini kullanmaya çalışıyor. Bölgede barış ve istikrar istiyoruz. İsrail bölge için tehdit ve direniş İsrail tehdidini ve katliamlarını sonlandıracaktır." ifadelerini kullandı. Törende yürüyen askerler de ABD ve İsrail karşıtı sloganlar attı.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri