Dünyanın en güvenli ve en tehlikeli ülkeleri 2024: Türkiye kaçıncı sırada?

Dünyanın en güvenli ve en tehlikeli ülkeleri listesi, 2024 yılı itibarıyla güncellendi. İngiltere merkezli International SOS isimli site tarafından yapılan araştırma sonrasında, 2024 yılının en güvenli ve en tehlikeli ülkeleri listesi belli oldu. Şirketin yaptığı araştırma sonucunda ortaya çıkan listede, ülkelerin jeopolitik riskleri, küresel güvenlik endişeleri gibi birçok faktörden yararlanılıyor. Türkiye'nin ise 2024 yılının araştırma sonucuna göre sıralamadaki risk rengi belli oldu. İşte 2024 yılı dünyanın en güvenli ve en tehlikeli ülkeleri. 2024 yılı dünyanın en güvenli ve en tehlikeli listesi güncellendi. İngiltere merkezli International SOS tarafından yapılan araştırma sonrasında dünyada seyahat ederken güvenliğinizi en çok sağlayan ve en çok riske atan ülkeler belli oldu. Türkiye'nin 2024 yılındaki seyahat güvenliği konumu belirlendi.İşte o araştırma sonucuna göre Türkiye'nin listedeki yeri; Yapılan araştırma sonucuna göre dünyanın en güvenli ülkeleri belli oldu. İzlanda, düşük suç oranları ve istikrarlı politik ortamıyla seyahat edenler için güvenli olarak belirlendi.İşte en güvenli ülkeler sıralaması; Ülkelerin risk haritaları, çalışanların seyahat ettiği veya çalıştığı ülkelerdeki daha geniş güvenlik durumu hakkında daha iyi bir anlayış sağlıyor.
Şirketlerin işgücünün karşılaşabileceği belirli riskleri azaltmak için özel çözümler üretebilmeleri için daha iyi bilgilendirilmesine yardımcı oluyor.
Listede bordo ve kırmızı renklerdeki ülkeler, uzun süredir devam eden iç savaşlar ve çatışmalar nedeniyle ciddi güvenlik riskleri taşıyor. Sıralama, terör tehdidi, insan hakları ihlalleri, zayıf altyapı ve sağlık hizmetlerinin acil durumlarda etkili müdahale imkanına göre belirleniyor. İşte bu faktörlerin bir araya gelmesiyle dünyanın en tehlikeli (bordo renkli) ülkeler listesinde sıralama şu şekilde;
1- GÜNEY SUDAN2- AFGANİSTAN3- SURİYE4- LİBYA5- SOMALİ6- AFRİKA7- YEMEN8- IRAK9- UKRAYNA Kırmızı renkteki ülkeler de seyahat edenler için en tehlikeli ülkeler arasında yer alıyor.
O ülkeler şu şekilde; 1- HONDURAS2- HAİTİ3- VENEZUELA4- MALİ5- NİJERYA6- BURKİNA FASO7- SUDAN8- KONGO9- ETİYOPYA10- PAKİSTAN11- MYANMAR12- PAPUA YENİ GİNE Listede Türkiye ise turuncu renkle gösterilerek orta güvenlikli ülkeler arasında yer alarak risksiz konumda bulunuyor.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri